Bélfenyér

A bélfenyéri csoport munkájáról szóló beszámolókat, képeket, videókat ide kattintva tekintheti meg: www.belfenyer.webnode.hu

A munkacsoport tagjai:

2012-ben váltás történt a bélfenyéri csoportot illetően. Tavaly nyártól a békéscsabai Erzsébethelyi Ált. Isk. tanárai látogatják az ottani gyerekeket: Gajdács Tiborné, Hrabovszki Márta, Kovács András, Kovácsné Szatyin Ildikó, Obuchné Patonai Beáta, Roszkos György  és Buzássy Béla

A munkacsoport 2012-ig: Csomósné Tanka Ilona, Tóth Balázs, Tóth Balázsné Örzse, Dancsó Géza, Tulkán Noémi

Beszámolók:

Kedves Ildikó!

Május 17.-én Bélfenyéren volt a lelkes csapatunk . Érdekes és tartalmas foglalkozásokat tartottunk a gyerekeknek . Az árvaház lakóin kívül sok gyermek jött el a faluból is . Néhány mondatban leírom mit is csináltunk és természetesen fotókat is küldök .

Történelemből a török korhoz értünk . Az oszmán birodalom kialakulásáról , szerkezetéről , kultúrájáról beszélt . Szultánok, pasák említése után főleg az oszmán hadról, janicsárokról és szpáhikról tartottam előadást . Az iszlám vallás és kultúra eddig ismeretlen volt a gyerekeknek .
Tóth Balázs a török magyarországi hódításáról tartott órát . A mohácsi vész következményeiről, a három részre szakadt országról beszélt .
A végvárakról , végvári vitézekről, életükről harcukról szóló részt Tóth Balázsné irodalmi felolvasása tette igazán érdekessé .
Részletesen elmesélte Eger várának ostromát. Mindkét előadást vetített képekkel tettük színesebbé .
A történelmi órákat követően Gárdonyi Géza Egri Csillagok regénye alapján készült filmet vetítettük a gyerekeknek .
Délután több lépcsős csapatversenyt rendeztünk. A történelmi totó és a villámkérdések célja az éves ismeretek felmérése volt. Majd sport verseny következett, célbadobás, kötélhúzás, mocsárjárás, és kakasviadal.
A versenyt követően Tóth Balázsné vezetésével Kissné Panni segítségével kézműves foglalkozást tartottunk.

Üdvözöllek,
Dancsók Géza

Kedves Ildikó !

Mindenek előtt, boldog és sikeres új esztendőt kívánok Neked és családodnak!
Karácsonyi látogatásunk Bélfenyéren sikeres volt. A gyerekek örültek a személyes ajándékoknak. A gyermekotthonban élőknek kicsit mást jelent az ünnep, mint ha családban élnének . A velük való foglalkozás többet jelent, mint az ajándék. Január 24-én ismét megyünk a gyerekekhez, a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük.
Több programot tervezünk, aminek célja a gyermekotthon megismertetése és segítése. Ennek része fotókon keresztül bemutatni Bélfenyért és az ott végzett munkánkat.

Üdvözöllek, Géza

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.